hirdetés
BlogVelem történt

Gyötrelmek éve, hess! Gyere 2019!

hirdetés

Az évösszegzésekkel mindig meggyűlik a bajom, belegondolni is fárasztó, mennyi minden történt velem, körülöttem… Habár nekem a páros évek általában a eredményesebbek, 2018-at erőltetett menetnek érzem. Talán azért, mert valahogy nem találtam a helyemet benne, nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elterveztem, folyton közbejött valami lépésnehezítő. Végül szerencsére persze minden összeállt, én mégsem érzem kereknek az évemet, alig várom, hogy átlépjük az éjfélt.

Január

A január, mint általában lassan csordogált, nem volt különösebb elfoglaltságom, készültem az év többi részére.

Február

Megjelent a harmadik antológia, amibe novellát írtam. A Szakítósban több írótársammal együtt a szakítás, elválás témakörét dolgoztuk fel. Ez a kötet került egyébként a Valentin-napra időzített meglepetésdobozomba, ami aztán elindította a könyves meglepetésdoboz őrületemet! :)

Március

A Valentin-napi doboz sikerén felbuzdulva elindult a Candy Book könyves meglepetésdobozom, ami azóta minden egyes hónapban jelentkezett. Több, mint 2000 Candy Book dobozt csomagoltam le ebben az évben, már álmomban is meg tudom csinálni… :D

Április

Ez a hónap szomorúsággal telt, a nagymamám kórházba került. Az elvesztése gondolatától rengeteg múltbéli emlék zúdult rám, őszintén szólva egy kicsit meg is bénítottak.

Május

Májusban derült ki, hogy 2018-ban is Arakönyv díjat nyertünk! :) Ezúttal a Szigor-trilógia zárókötete, A hatalom szabályai vitte el a díjat, köszönöm nektek! :)

Továbbá ebben a hónapba kezdődött el a lakásfelújításom, ami tervezettekhez képest jó hosszan elhúzódott… Ez az elhúzódás aztán befolyásoltam az egész hátralévő évemet.

Június

Június volt a legmozgolódósabb hónapom. A már-már hagyományossá vált Könyvheti dedikálás mellett Tabon és Nyíregyházán is jártam.

Ebben a hónapban aztán újabb díjat is bezsebeltünk, mégpedig a JOY Social Media Awardon.

És júniusban eltemettük a nagymamámat.

Július

Megjelent a Barbibébi átdolgozott kiadása, amihez szerintem az eddigi legszebb borítóm készült.

A könyvmegjelenés mellett július a felújításról szólt, ebben az időszakban a szüleimnél laktam vidéken. Nincsenek messze, de eléggé távol élnek ahhoz, hogy a szokásos dolgaimból kizökkenjek.

Augusztus

Augusztusban is folytatódott a lakásfelújítási mizéria. Augusztus abszolút ekörül forgott, mert a tervezetthez képest annyira elcsúsztak a munkálatokkal, hogy veszélybe került az év végi könyvem. Mindeközben kiskutyák születtek a családban. Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt a születésük. A kicsik azóta már nagyon remek gazdikhoz kerültek, kettejüknek Instagram oldala is van, Sushit itt, Rafit pedig itt találjátok.

Szeptember

A hónap második felében végre visszaköltöztem a lakásomba, közben elindult az őszi író-olvasó találkozó turnéőrület. Kicsivel több, mint egy hét alatt összesen nyolc helyen jártam. Először hívtak Szlovákiába, a Családi Könyvklub szervezésében Dunaszerdahelyen találkozhattunk. Ez volt életem első határon túli író-olvasó találkozója, remélem lesz még sok ilyen, mert imádtam! :)

Október

Az író-olvasó találkozók után rá kellett kapcsolnom a Simlisre. Úgy terveztem, hogy a kötetet júliustól írom, de az elcsúszott felújítás miatt gyakorlatilag szeptember közepén-végén tudtam érdemben nekifogni. Nem maradt más hátra, mint az íráson kívül minden mást kiszorítani az életemből.
Eközben a Glamour magazinban megjelent egy interjút, amit Babos Tímeával készítettem. Köszönöm a magazinnak a lehetőséget! :)

November

A hónap a Simlis leadásáról szólt, a kutyasétáltatáson és az ételvásárláson kívül gyakorlatilag ki sem mozdultam a lakásból. Bár igaz, a legtöbbször ételt sem boltban vásároltam, hanem rendeltem, aminek eredményeképpen rendesen gyarapodtam kilókból… Ezt 2019-ben le kell adni.

December

A nagy hajtást követően végre megjelent a Simlis. Úgy néz ki, érdemes volt megküzdeni vele, mert ez a könyv az eddigi legjobb értékelésű regényem, a Molyon jelen álláspont szerint 99%-on áll. Örülök, hogy ennyire szereted.

És az év utolsó napjaiba megérkezett az életembe Fred, a második kutyám. Őrületesen jó fej! :)

Tervek a jövőre

És akkor jönnek a 2019-es év tervei. Ezt az évet az újdonságok esztendejének szánom. A Szigor-trilógia és a Simlis elmúlt három évében úgy érzem, kicsit ki kell mozdulnom a komfortzónámból. A tizedik regényemen dolgozom, ami egyik korábbi regényemhez sem kapcsolódik majd. Ráadásul rendhagyó módon, fejezetenként jelenik majd meg – de erről később.

2019-ben leszek 33 éves. A krisztusi korba lépve szeretnék valamennyit visszaadni abból a tudásból, amit megszereztem az évek során, ezért visszatérek a Lélekírás kurzusommal. A kurzus újragondolt, online és megjelenési lehetőséget is biztosít. Meglátjuk mennyire működik majd az ötlet, de az év második felére több projektet is szeretnék kinöveszteni belőle.

A webshopomat átgondolom és újraértelmezem. Ez a folyamat egyébként az elmúlt hetekben már elindult, igyekszem minél újszerűbb ötletekkel előrukkolni. Ennek apropóján a könyves meglepetésdobozos-vonal is ráncfelvarrásra kerül – erről idejében írok majd nektek.

Mindezek mellett rengeteg ötletem van, remélem a jövő év végi összefoglalómban azokat is bele tudom tenni! :) Eredményes 2019-et kívánok nektek! :)

Lakatos Levente

Ötszörös Aranykönyv-díjas író. Kétszer nyerte meg a JOY magazin Social Media Awardját. Háromszor választották a Magyar Könyvek Viadalán az év írójának. 2015-ben a GLAMOUR magazin olvasói a legsármosabb férfinak választották.

Ezek is érdekelhetnek még!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb