hirdetés
BlogHasznos

Így olvass e-könyvet, ha nincs e-könyv olvasód!

hirdetés

Sokan fáznak az e-könyvek olvasásától. Egyrészt az emberek többségében van valamiféle kötődés a nyomatott könyvek irányába, másrészt bőven akadnak olyanok, akik azt gondolják, csak e-könyv olvasó kütyüvel lehet ezeket az írásokat élvezni. Pedig ez nincs így, akár az okostelefonotok, a táblagépetek, de akár a számítógépetek is alkalmas INGYENESEN e-könyvek olvasására. Ebben a posztban összegyűjtöttem nektek néhány infot, tanácsot.

Mielőtt belekezdenék, fontos kihangsúlyoznom, hogy e-könyvnek azok a fájlok minősülnek, amiket például a Libri, a Bookline, a Book Store, stb… webáruházból vásároltok meg. A torrent oldalakról, blogokról vagy például Facebook csoportokból letöltött PDF-ek illegális kalóz változatok, annak használatával a szerzőt és a kiadót is megkárosítjátok, csúnya szóval élve meglopjátok. Kérlek, tartsátok tiszteletben, hogy bizony a szellemi munka is munka, mi hosszú heteket, akár hónapokat dolgoztunk egy-egy történettel, ne lopjátok el! Köszönöm!

Mindenkinek

Hacsak nem Kindle e-könyv olvasótok van, akkor minden esetben a EPUB kiterjesztésű fájlokat kell használnotok, letöltenetek. Ez az alapvető e-könyv fájl. Sok mindenben jobb, mint például egy PDF, ebben tudod változtatni a betűk méretét, a sorköztávolságot, de akár a betűtípust is le tudod cserélni. Szóval minden webáruházas vásárlásotokat követően az EPUB fájlokat keressétek!

A Kindle kütyük felhasználóinak nem írok külön útmutatót, azt sejtem, ők már korábban bőven körbejárták a technikai kérdéseket.

Android felhasználóknak

Ha Android operációs rendszeren futó okostelefonod, esetleg táblagéped van, azt javaslom, szerezd be az ingyenes ReadEra alkalmazást a Google Play-ből. Könnyen kezelhető és eddig egyetlen panasz sem érkezett rá.

Apple termékeket használóknak

Nektek egy fokkal könnyen dolgotok van, hiszen minden iOS és OSX rendszer alapapplikáció között szerepel a Könyvek/Books alkalmazás. Ebbe bármikor feltölthettek EPUB fájlokat, de arra is van lehetőség, hogy Book Store-ból, az Apple hivatalos e-könyv áruházából szerezzétek be a történeteimet. IDE KATTINTVA találjátok meg a két új novellát, valamint a Vörös című regényemet.

Asztali gépet, laptopot használóknak

Tisztában vagyok azzal, hogy sokan nem szerettek telefonon vagy táblagépen olvasni, ezért mutatok nektek egy olyan programot, aminek az ingyenes letöltése után a számítógépeteken is tudjátok az e-könyveket olvasni – legyen bármilyen operációs rendszeretek. A calibre nevű program ráadásul egyre helyre is gyűjti a beszerzett digitális köteteiteket, használata esetén nem kell keresgéli a gépen, hogy mit hova mentettetek! :) A használata pedig pofonegyszerű.

Bízom abban, hogy tudtam nektek segíteni és jövőben bátrabban nyúltok majd az e-könyv formátum irányába. Jó, igen, tudom, nincsen könyvillata, viszont sokkal kevesebb helyet foglal el és cipelned sem kell magaddal! :) Ha esetleg akadna még kérdésetek, a Facebook oldalamon elértek üzenetben! Kellemes időtöltést!

Ezek is érdekelhetnek még!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb