hirdetés
ExtrákFrissHírekKérdőívek

A nagy fétis kérdőív – itt az eredmény

hirdetés

Március 12-én jelent meg a legfrissebb Humen magazin, amelynek én szerepelek a címlapján. A fotózáshoz különleges tematikát talált ki a szerkesztőség: felvették, hogy minden képen szerepelhetne rajtam valamiféle bőr kiegészítő. Olyanok, amiket leginkább szexuális öltözékként használnak az arra fogékonyak.

A magazin megjelenése kapcsán arra gondoltam, ha már az emberei szexuális ingerküszöbe egyre magasabb, az Este nyolckor Lakatos Leventével egyik adását a szexuális fétiseknek szereljük. Állandó szexuálpszichológus vendégemmel, Váradi Fannival beszélgettünk a témában, a felkészülési időszakban pedig arra kértelem az olvasóimat, követőimet, hogy töltsék ki a témában készített kérdőívemet. Engem is meglepett, hogy a lezárás pillanatáig – pontosan – 5000 válasz érkezett. Wow! Fontos megjegyeznem, hogy a válaszolók nemi identitását nem firtattam.

A kitöltő férfiak átlagos életkora 28 év, míg a nőké 25 év volt. A legidősebb kitöltő egy 73 éves nő volt, a legidősebb férfi válaszoló pedig 64 esztendős. A legfiatalabb kitöltő egy 15 éves lány, és 16 éves a legifjabb fiú válaszoló.

A következő meglepetés akkor ért, amikor megláttam, hogy a szokásoshoz képest elég sok (317 fő) férfi töltötte ki a kérdőívet, ennek apropóján az eredményeket nemi bontásban mutatom meg. A férfiakat minden esetben kék, a nőket pedig pirosas oszloppal jelöltem. Az eredményeket százalékosan mutatom, az 50%-ot és a 100%-ot is egy-egy fehér vonallal jelzem a táblákon. Összesen egyébként 17 kérdést tettem fel.

Az első kérdésben azt firtattam, hogy a kitöltő szereti-e a szerepjátékokat az ágyban. Mindkét nem többsége igennel felel.

A második kérdésem arra vonatkozott, hogy az igennel felelők milyen típusú szerepjátékokat preferálnak inkább. Több lehetőséget is bejelölhettek a kitöltők, a válaszolók 39%-a egyébként legalább kettőt választott. Az „egyéb” válaszlehetőség kiegészítőjeként lehetőség nyílt arra, hogy a kitöltők megírják, a felsoroltakon kívül miket szeretnek. Mindkét nem a rendőrös szerepjátékokat írta leggyakrabban. Ezen kívül a válaszoló nők alárendeltek szeretnek lenni, és izgatja őket az idősebb férfi-fiatal nő felállás.

A következő kérdés ismét eldöntendő volt, afelől kíváncsiskodtam, hogy a kitöltőket izgatja-e, hogy a párjuk uralkodjon felettük az ágyban. Mindkét nem többségét beindítja ez a lehetőség, ám a férfiak kevésbé szeretik kiadni a kezükből az irányítást, mint a nők.

A fétis valójában valamilyen testrészhez való, megszállott vonzalmat jelent, és bár a kérdőívem viszont ennél egy kicsit szélesebb körben térképezte fel a parafíliák témakörét, a testrészek iránt érzett megszállottságról is kérdeztem a kitöltőket. A férfiak nagy része a fenékhez vonzódik. Azt követi a vagina, majd a mell és végül az ánusz. A válaszadóknak mindössze az 5,3%-a jelezett úgy, hogy számukra nincs olyan testrész, ami különleges izgalmat okozna. Ebben az esetben is adtam „egyéb” válaszadási lehetőség, ott akadt aki a hónaljat, a fogakat, a nyelvet, a hátat, illetve a vállakat írta izgatónak.

A fenék a női válaszolókat már-már megszállottan izgató testrészek listáján is előkelő helyen szerepelt, ám – nagy meglepetésemre – számukra a pénisz a leginkább izgalmat keltő testrész. Továbbá meglepett, hogy a nyak szintén szép szavazatszámot kapott.

Érdekelt, hogy a kitöltők számára izgató-e, hogy sztriptizeljenek a párjuknak. Az eredmény szerint egyik nem sem rajong azért, hogy ő maga vetkőzzön, ám míg a férfiak szeretik, ha a párjuk lejt nekik szexi táncot, a nők ezért a lehetőségért sem nagyon rajonganak. A kitöltő nőket nem hozza lázba a sztriptíz gondolata.

Aziránt is érdeklődtem, hogy a kitöltők számára izgató-e kiegészítőket használni az ágyban. Mindkét nem számára vonzóak a szexuális segédeszközök, akkor is, ha az mondjuk csak egy ruhadarabot jelent.

Napjainkban divatossá vált a BDSM kultúra, vagy annak szelídített formája, a vanília szex. A kitöltők számára azonban nem annyira tetszenek az e fajta mókázások, ami azért meglepő, mert a kérdőív kifejezetten a fétisekre összpontosít, gondolhatnánk, hogy a kitöltéshez kedvet érzők érdeklődhetnek a szado-mazo világ iránt. Ám ez tévedés.

Kíváncsi voltam a bőr és latex ruházat használatára. Ennél a kérdésnél a női válaszolók eredményei az igazán érdekesek. A többség egyáltalán nem szereti sem a bőr, sem a latex holmikat. Ráadásul a latexet kifejezetten kevesen kedvelik, mindösszesen a válaszolok 3,5%-a mondott igent, ami ennél a kérdőívnél kevesebb, mint 200 főt jelent.

Bevállalósabb vizekre evezve egy igazán arcpirító, tabunak számító témát is felvettem, arra voltam kíváncsi, hogy a válaszolók mit gondolnak a pisiszexről. A válasz egyértelmű: mindkét nem többségét hidegen hagyja az e féle kaland. A válaszoló nők 2%-át (kevesebb, mint 100 fő) izgatja, ha ő adhatja. 1,4%-át (kevesebb, mint 70 fő) izgatja, ha ő kapja. És 2,7%-ot (kevesebb, mint 130 kitöltő) izgat mindkét lehetőség. A férfiak hajszálnyit bevállalósabbak a témában.

Habár, mint kiderült, a BDSM nem hozza lázba a válaszolókat, egy elemére, az elfenekelésre külön is rákérdeztem. Meglepő módon ez elég nagy népszerűségnek örvend, és a két nem szinkronban is van egymással: míg a férfiak többségét az izgatja, hogy ő fenekelje el a másikat, a nők kapni szeretik az érzést. Elenyésző számú, 2,2% nő (kevesebb, mint 110 fő) mondta azt, hogy őt kifejezetten akkor izgatja az elfenekelés, ha ő lehet az, aki adja. A férfi válaszolók 7,8%-át izgatja kifejezetten az, ha őt feneklik el.

A lolita, azaz kislányos típusú nők sok filmben és történetben kiemelt figyelmet kapnak. A fétis kérdőívemet kitöltőknek viszont csak csekély %-a vonzódik kifejezetten ezen szerepjáték iránt. Sőt, a „beteg” és a „nincs vele gondom” lehetőség mindkét nem esetében csaknem fej-fej mellett végzett.

Újabb tabu kérdésként azt firtattam, mennyire izgatja a válaszadókat az, ha egy férfi női ruhadarabokat visel szex közben. A kitöltők számottevő része a „beteges” választ jelölte meg. Itt azonban meg kell említenem: a kérdőív utolsó, megjegyzés lehetőségnél említésre méltó mennyiségű kitöltő jelezte, nem tartja kifejezetten „betegesnek” a jelenséget, találóbb válaszlehetőség híján jelölték meg ezt.

Érdekelt, hogy mennyire lelik kedvüket a kitöltők abban, hogy az aktus közben álarcot viseljenek. Őszintén szólva ennél az eredménynél is meglepődtem kicsit, azt hittem, a többség igennel felel majd, hiszen az álarc a biztonság érzetét adva felszabadíthatja a legszégyelltebb vágyakat. Ennek ellenére mindkét nem többsége azt állította: nem szeretnek álarcot viselni szex közben.

A következő kérdés a szembekötésre vonatkozott. Míg a férfiak vonakodnak, a nők túlnyomó részét kifejezetten izgatja, hogy az aktus közben bekössék a szemüket.

Napjainkban szintén elterjedt szexjáték a kikötözés. A férfiak többsége azt szereti, ha ő kötözheti ki partnerét, míg a nők azt szeretik, ha őket kötözik ki. Jó, az igazat megvallva mindkét nem esetében a „mindenhogyan” lehetősége nyert. Említésre méltó továbbá, hogy férfi válaszadók közül viszonylag sokakat, 22%-ot egyáltalán nem érdekel a szex közbeni kikötözés.

A kérdőív végére egy komoly kérdést tartogattam. Az érdekelt, hogy a válaszolók szerint alakulhat-e párkapcsolattá egy olyan viszony, ami fétises érdeklődésből fakad. Örömteli, hogy a kitöltők nagy része bizakodó, ugyanis mindkét nem igennel felelt.

A kérdőív adatai, habár sok kitöltésből adódtak össze, természetesen nem reprezentatívak. Nem szabad elfelejteni, hogy a regényeim iránt érdeklő követők konzervatívnak ritkán nevezhetőek. Ennek ellenére izgalmas, és azt hiszem, hogy sok esetben meglepő, már-már meggyőződésromboló eredményeket kaptunk. Köszönöm minden kitöltőnek!

Lakatos Levente

Ötszörös Aranykönyv-díjas író. Kétszer nyerte meg a JOY magazin Social Media Awardját. Háromszor választották a Magyar Könyvek Viadalán az év írójának. 2015-ben a GLAMOUR magazin olvasói a legsármosabb férfinak választották.

Ezek is érdekelhetnek még!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb