hirdetés

Rólam

Instagram oldalFacebook oldal


Lakatos Leventének hívnak. 1986. február 11-én születtem. Egykoron újságíróként, műsorvezetőként (Magyar Televízió), ma már regényíróként aposztrofálom magamat. 2021-ben indítottam el a Levente klubja névre keresztelt videós podcastomat.

A magyar könyvolvasók szavazatai alapján ötször kaptam Aranykönyv-díjat (Bomlás, Szeress jobban!, Szigor I. – A tiltás gyönyöre, Szigor III. – A hatalom szabályai és Simlis) és háromszor választottak a Magyar Könyvek Viadalán “Az év írójának”.

A JOY magazin által alapított Social Media Awardson két egymás utáni évben is nyertem. 2018-ban a #mindigjelenvagyok, 2019-ben az #alkotóvagyok kategóriában.

Hasonló megtiszteltetés, hogy a Glamour magazin olvasói 2015-ben a legsármosabb magyar férfinak választottak.

2022-ben az InStyle magazin Képes vagyok díján a közönség nekem ítélte a Képes vagyok tenni az elfogadásért kategória díját.

2023-ban ismét a JOY magazin által alapított Social Media Awardon győzedelmeskedtem, ezúttal a Levente klubja podcastemet díjazta a közönség a #bestofpodcast kategóriában.

2023-ban szerepelt a TV2 Farm VIP című műsorában.

Regényeim a thriller és a modern romantika műfajában íródnak. Első kötetem (Legyél Sikeres Fiatal! – 2008) magánkiadásban jelent meg, később az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozott. 2015-ben Magyarországon az elsők között, Szigor indítottam kifejezetten e-könyv formátumra íródott sorozatot. Regényeim 2015 óta a Libri Könyvkiadó gondozásában jelentek meg. 2022 alapítottam meg a saját, Dopamin névre keresztelt könyvkiadómat.


Válaszok gyakran ismételt kérdésekre

Mióta írsz?

Gyerekkorom óta írok. Kamaszkoromban publikáltam először országos lapban. Első komolyabb cikkem az IM (Ifjúsági Magazin) hasábjain jelent meg. Később szórakoztató napilapoknak, majd internetes portáloknak írtam, utóbbiakat szerkesztettem is. Az első könyvem Legyél Sikeres Fiatal! címmel 2008-ban jelent meg, rá két évre debütált Barbibébi címmel az első regényem.

Hogy következnek sorrendben a könyveid?

Figyelj, egy kicsit bonyolítom, visszafelé sorolom! :)

2023: Kiara Lord erkölcstelen randevúi (riportkötet)
2022: Tönkreteszlek (Nem szabadott volna… 1. – regény)
2021: Ne csinálj úgy, mint akit megerőszakoltak (rövid történet)
2020: Legszebb heged (Barbibébi 3. – regény)
2020: Próbáltam mindezt elfelejteni (rövid történet)
2020: Lelkem mélye éjsötét útvesztő (rövid történet, mely része a Tönkreteszlek című regénynek)
2020: Minden nőnek meg kell tanulnia egyszer (novella)
2019: Vörös (sorozatfüggetlen regény)
2018: Simlis (Történetek Szigor világából – regény)
2018: Szakítós (antológia – benne novella: Egyszer biztosan elmúlik)
2017: A hatalom szabályai – Szigor III. (Regény – Ekönyv részek: 8, 9, 10)
2017: Tomo – Az első vakkantás (mesekönyv)
2017: Szívek dallama (antológia – benne novella: Amikor a legtisztábban látszik a lélek)
2017: Az első (antológia – benne novella: Minden, ami feledhetetlen)
2016: A pillangók ébredése – Szigor II. (Regény – Ekönyv részek: 5, 6, 7)
2016: A tiltás gyönyöre – Szigor I. (Regény – Ekönyv részekben: 1, 2, 3, 4)
2015: Szeress jobban! (Barbibébi 2. – regény)
2015: Anna+Anton novellák (csak e-könyv)
2014: Aktus (Dr. Lengyel 3. – regény)
2013: Bomlás (Dr. Lengyel 2. – regény)
2011: LoveClub (Dr. Lengyel 1. – regény)
2010: Barbibébi (Barbibébi 1. – regény)
2008: Legyél Sikeres Fiatal!

Az interneten láttam a Barbibébi újratöltve című regényed borítóját, de a könyv nem kapható. Honnan tudnám beszerezni?

A regény új címmel és borítóval jelent meg. A Barbibébi második részének Szeress jobban! a címe és akár a webshopomból is azonnal beszerezheted! :)

Az interneten láttam a Kegyetlenek című regényed borítóját, de a könyv nem kapható. Honnan tudnám beszerezni?

A Kegyetlenek egy regényötlet volt, amely nem valósult meg – de ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem is fog! :)

Honnan meríted az ihletet?

A patikában veszem, vényre adják… :) A viccet félretéve nem hiszek sem az ihletben, sem a múzsa csókjában, ezek szerint a lustaság kibúvói. Figyelek a környezetemre, az emberi jellemvonások legapróbb részleteire és ezekből inspirálódom. Egy jelentéktelennek tűnő kézmozdulat vagy egy árulkodó hanglejtés is képes beindítani a fantáziámat.

Valós személyekről mintázod a karaktereidet?

Nem. Vagyis félig. Természetesen hatnak rám a környezetemben élők problémái, azokat meghallgatom, majd a magjukig bontom, hogy a regényben elültethessem őket. A regény cselekménye során alakul az adott karakter végleges jelleme. Egyetlen karakterem sem létezik a valóságban.

Van egy jó sztorim, megírod?

Megtisztelőek ezek a felkeresések, de sajnos nem tudok velük élni. Én fikciós történeteket írok, a biográfia nem vonz. Ráadásul akkor lesz a legőszintébb, ha te magad írod meg a történetedet. Arra bíztatlak, hogy ragadj tollat és vesd papírra a sztoridat. Ha esetleg nem lesz belőle könyv, akkor is remek jellemépítő önismereti túrán esel át. Hajrá!

Mi a véleményed az illegális könyvletöltésről?

Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt szerző befejezi az írói tevékenységét, mert mondjuk plusz munkát kell vállalnia és nem marad ideje az alkotásra – csak azért, mert tömegesen olvasták illegálisan. Lássunk egy kicsit tovább annál, hogy megnyomjuk a letöltés gombot…

Természetesen vannak kivételek, amikor a szerző vagy a kiadó reklámcélból abszolút ingyenessé teszi egy-egy könyv beszerzését, de azok is általában a saját holnapról vagy hivatalos e-könyv áruházakból szerezhetőek be. Az én weboldalamon is vannak ingyenesen olvasható tartalmak, sőt volt olyan időszak, amikor a Bomlás című regényemet néhány száz forintért lehetett e-könyvben megvásárolni.

A kérdéshez visszatérve a nagyobb gond azokkal van és a törvény is azokkal szemben lép fel, akik felületet biztosítanak a kalóz könyvfeltöltésekhez, valamint azokkal, akik feltöltenek tartalmakat. Logikus: a letöltés csak akkor valósulhat meg, ha valaki feltölti előtte a tartalmat.


Írással kapcsolatos gyakori kérdések

Az Instagram oldalamra készített, lapozós posztban válaszoltam néhány, írással kapcsolatos kérdésre.

'Fel a tetejéhez' gomb