hirdetés

Shoppal kapcsolatos gyakori kérdések

Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

• Menyibe kerül a házhoz szállítás?

GLS futárszolgálat: 1950 Ft-ért, várható szállítási idő 2-3 munkanap

FOXPOST csomagautomata: 1150 Ft-ért, várható szállítási idő 3-4 munkanap

Magyar Posta házhoz szállítás: 1190 Ft + 500 Ft logisztikai költség, a szállítás akár 10 munkanapot is igénybe vehet

Postapont – Csomagautomata: 990 Ft + 500 Ft logisztikai költség, a szállítás akár 10 munkanapot is igénybe vehet

A felsorolt árak bankkártyás előrefizetés esetén értendőek. Utánvétel esetén 300 Ft utánvételi díjat számol a rendszer.

Tehát, ha gyorsan szeretnél a csomaghoz jutni az GLS futárszolgálatot ajánljuk. Ha ha ár fontosabb számodra az időnél, a FOXPOST csomagutomatát ajánljuk!


• Vásárolhatok-e személyesen a cég telephelyén?

Sajnos nem, személyes vásárlásra nincs lehetőség


• Hogyan tudok fizetni?

Jelenleg az oldalunk utánvétes, banki átutalásos és bankkártyás fizetési módot használ. A bankkártyás fizetés az OTP Bank által üzemeltetett SimplePay rendszerén keresztül történik. Erről bővebben itt olvashatsz.

Utánvételes fizetési lehetőség az összes szállítópartnerünknél lehetséges.

Ha a banki átutalást választod, fontos, hogy az összeg 3 munkanapon belül beérkezzen a számlánkra, különben törlődik a rendelés. Fontos továbbá, hogy a közleménybe minden esetben írd be a rendelési számodat, így tudjuk összevezetni a beérkező összeget a rendeléseddel. A webshopot üzemeltető cég számlaszáma:
OTOMO Network Kft. – 11710088-21454600 (OPT Bank)


• Külföldön élek, hogy tudok rendelni?

Külföldi rendelés esetében nem kell mást tenned, mint a Pénztár oldalon kiválasztani a célországot, a rendszer automatikusan kiszámolja a szállítási díjat. Kérjük, számolja azzal, hogy a külföldi szállítás esetenként hosszabb időt vehet igénybe.

Külföldre kizárólag előrefizetéssel lehet rendelni. Ez nem kizárólag a mi döntésünk, a szállítópartner sem vállal utánvételes megbízásokat külföldre.

Ha akadályba ütközöl, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a Kapcsolat menüpont alatt. Köszönjük!


• A számlán szereplő adatok hibásak. Ilyenkor mi a teendő?

Kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Kollégáinkat a Kapcsolat menüpont alatt éred el.


• Mi a különbség az aláírt és a dedikált könyv között?

A dedikált könyveink névre szólóak, az aláírt könyvek nem. A webshopban a szerző által „kezelt” könyveket bármikor meg tudod rendelni, ezek kiszállítása azonban minden esetben átlagosan 2-5 napot vesz igénybe. Továbbá fontos, hogy a névre szólóan dedikált könyv a megrendelő igényeihez igazodva egyedivé tett terméknek minősül, lemondani az összekészítés után nem lehet.

Kiszállítással kapcsolatos kérdések

• Mikor kapom meg a csomagomat?

A csomagod a megrendelés beérkezése után 1-5 munkanappal feladásra kerül. A csomag érkezéséről a kiszállítópartnertől e-mailt és SMS-t is kapsz. Egyedi termékek esetén (például névre dedikált könyv) a kiszállítás hosszabb időt vehet igénybe, de igyekszünk a tőlünk telhető leggyorsabban eljárni.


• Hol tart a rendelésem?

Amennyiben kaptál megrendelés-visszaigazolást, a csomagodnak 2-7 munkanapon belül meg kell érkeznie hozzád. Amennyiben ez nem történt meg, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüpont alatt.

Garancia, reklamáció

• Pénz-visszafizetési garancia

Ha egy csomag sérülten érkezett hozzád, kérjük 14 napon belül vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megbeszéljük élsz-e a cserelehetőséggel, vagy a pénzvisszafizetés lehetőségét választod. Bankos visszautalás esetén a bankszámlaszámod megadását követően néhány nappal indítjuk az utalást. Külföldi bankszámlák esetén, a Forinttól eltérő devizák utalásával sajnos problémák adódhatnak, ezekben az esetekben igyekszünk megoldást találni veletek. Ügyfélszolgálatunkat a Kapcsolat menüpont alatt érheted el.

Ügyfélszolgálat

• Hogyan tudom felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot?

Ügyfélszolgálatunkat jelenleg csak írásos módon, a Kapcsolat menüpont alatt érheted el.

'Fel a tetejéhez' gomb