Shoppal kapcsolatos gyakori kérdések

http://candacenkoth.com/?q=how-to-get-viagra-fast Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

• Menyibe kerül a kiszállítás?

A kiszállítás 10.000 Ft feletti vásárlásnál ingyenes.

10.000 Ft alatti vásárlás esetén a kiszállítás díja attól függ, hogy melyik csomagküldő vállalat szolgáltatását kívánod igénybe venni. 2017. november 27-től – visszavonásig – a következő kiszállítási árak érvényesek:

A Líra Könyvesbolt-hálózat – országosan – 78 boltjában bankkártyás előrefizetés esetén INGYENESEN is átveheted a webshoptól rendelt csomagodat. Utánvétel esetén 300 Ft utánvételi díjat számol a rendszer. A Líra átvételi pontokra 5-7 munkanap alatt szállítjuk a csomagokat. Azért ilyen “lassan”, mert nem egyesével, hanem több csomag összegyűjtve jut el tőlünk a Lírához – így lehet ingyenes a szállítás.  A könyvesboltok listájáért klikkelj a “+”-jelre:

Klikk ide a Líra átvevőpontok listájáért

FOXPOST csomagterminálba rendelve 790 Ft-ért, átlagosan 2-3 munkanap alatt szállítunk csomagot. A FOXPOST működéséről és a hozzád legközelebb eső csomagterminálok listájáról ide kattintva tájékozódhatsz!

GLS futárszolgálattal és GLS Csomagpontra 990 Ft-ért, 1-2 munkanap alatt szállítunk.

A felsorolt árak bankkártyás előrefizetés esetén értendőek. Utánvételt választva 300 Ft utánvételi díjat számol a rendszer.

Tehát, ha gyorsan szeretnél a csomaghoz jutni az GLS futárszolgálatot ajánljuk. Ha kötöttségek nélkül, de viszonylag gyorsan szeretnéd a csomagodat, a FOXPOST terminálba rendeld! Ha ha ár fontosabb számodra az időnél, az ingyenes Líra átvevőpontokat ajánljuk!


• Vásárolhatok-e személyesen a cég telephelyén?

Sajnos nem, személyes vásárlásra nincs lehetőség


• Hogyan tudok fizetni?

Jelenleg az oldalunk utánvétes és bankkártyás fizetési módot használ. A bankkártyás fizetés az OTP Bank által üzemeltetett SimplePay rendszerén keresztül történik. Erről bővebben itt olvashatsz.

Utánvételes fizetési lehetőség az összes szállítópartnerünknél lehetséges, de felhívjuk a figyelmedet, hogy a FOXPOST terminálok kizárólag bankkártyát fogadnak el!


• Külföldön élek, hogy tudok rendelni?

Külföldi rendelés esetében nem kell mást tenned, mint a Pénztár oldalon kiválasztani a célországot, a rendszer automatikusan kiszámolja a szállítási díjat. Ha akadályba ütközöl, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a Kapcsolat menüpont alatt. Köszönjük!


• A számlán szereplő adatok hibásak. Ilyenkor mi a teendő?

Kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Kollégáinkat a Kapcsolat menüpont alatt éred el.


• Mi a különbség az aláírt és a dedikált könyv között?

A dedikált könyveink névre szólóak, az aláírt könyvek nem. Névre szóló, dedikált könyvet jelenleg csak előrendelés leadása során tudsz szerezni. A webshopban a szerző által aláírt könyveket bármikor meg tudod rendelni, ezek kiszállítása 2-5 napot vesz igénybe.

 

Kiszállítással kapcsolatos kérdések

• Mikor kapom meg a csomagomat?

A csomagod a megrendelés beérkezése után 1-5 munkanappal feladásra kerül. A csomag érkezéséről a kiszállítópartnertől e-mailt és SMS-t is kapsz. Egyedi termékek esetén (névre dedikált könyv, egyedi képes bögre) a kiszállítás hosszabb időt vehet igénybe, de igyekszünk a tőlünk telhető leggyorsabban eljárni. Az egyedi termék állapotával kapcsolat bátran keresd az ügyfélszolgálatunkat a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt érheted el. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.


• Hol tart a rendelésem?

Amennyiben kaptál megrendelés-visszaigazolást, a csomagodnak 2-7 munkanapon belül meg kell érkeznie hozzád. Amennyiben ez nem történt meg, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

 

Garancia, reklamáció

• Pénz-visszafizetési garancia

Ha egy csomag sérülten érkezett hozzád, kérjük 14 napon belül vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megbeszéljük élsz-e a cserelehetőséggel, vagy a pénzvisszafizetés lehetőségét választod. Ügyfélszolgálatunkat a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt érheted el. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

 

Ügyfélszolgálat

• Hogyan tudom felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot?

Ügyfélszolgálatunkat a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt érheted el. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

Close
Close