Shoppal kapcsolatos gyakori kérdések

Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

• Menyibe kerül a kiszállítás?

A kiszállítás – július 1-től a Posta és a GLS futárszolgálatok kivételével – 10.000 Ft feletti vásárlásnál ingyenes.

10.000 Ft alatti vásárlás esetén a kiszállítás díja a csomagod súlyától, valamint attól függ, hogy melyik csomagküldő vállalat szolgáltatását kívánod igénybe venni. A csomagok súlyát a rendszer automatikusan összeadja, termékek grammra pontos súlyáról a termékoldalakon tájékozódhatsz. 2017. június 19-én – visszavonásig – a következő kiszállítási árak érvényesek:

FOXPOST csomagterminálba rendelve súlytól független a szállítási díj. 2016. június 30. előtt 675 Ft, a megadott időpontot követően 865 Ft. A FOXPOST működéséről és a hozzád legközelebb eső csomagterminálok listájáról ide kattintva tájékozódhatsz!

GLS futárszolgálattal és GLS Csomagpontra 2 kg alatti csomag esetén 1500 Ft, 2 kg feletti csomag estén 1600 Ft.

Posta házhoz rendelés estén 2 kg-ig 1575 Ft, 2 kg felett 1820 Ft a szállítási díj.

Egyéb Posta megoldásokkal (a postán marad a csomag, MOL kúton vagy Coopban átvétel, valamint Csomagautomatában történő szállítás) esetén 2 kg-ig 1400 Ft, 2 kg felett 1570 Ft a kiszállítási díj.

Az árak a csomagolási költséget is tartalmazzák.


• Vásárolhatok-e személyesen a cég telephelyén?

Sajnos nem, személyes vásárlásra nincs lehetőség


• Hogyan tudok fizetni?

Jelenleg az oldalunk utánvétes és bankkártyás fizetési módot használ. A bankkártyás fizetés az OTP Bank által üzemeltetett SimplePay rendszerén keresztül történik. Erről bővebben itt olvashatsz.

Utánvételes fizetési lehetőség az összes szállítópartnerünknél lehetséges, de felhívjuk a figyelmedet, hogy a FOXPOST terminálok kizárólag bankkártyát fogadnak el!


• Külföldön élek, hogy tudok rendelni?

Amennyiben külföldi címre szeretnéd kérni a kézbesítést, a csomag paramétereit figyelembe véve (célország, súly, érték) előzetes kalkulációt készítünk. Kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a Kapcsolat menüpont alatt. Köszönjük!


• A számlán szereplő adatok hibásak. Ilyenkor mi a teendő?

Kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Kollégáinkat a Kapcsolat menüpont alatt éred el.


• Mi a különbség az aláírt és a dedikált könyv között?

A dedikált könyveink névre szólóak, az aláírt könyvek nem. Névre szóló, dedikált könyvet jelenleg csak előrendelés leadása során tudsz szerezni. A webshopban a szerző által aláírt könyveket bármikor meg tudod rendelni, ezek kiszállítása 2-5 napot vesz igénybe.

 

Kiszállítással kapcsolatos kérdések

• Mikor kapom meg a csomagomat?

A csomagod a megrendelés beérkezése után 2-5 nappal feladásra kerül. A csomag érkezéséről e-mailt és SMS-t is kapsz. Egyedi termékek esetén (névre dedikált könyv, egyedi képes bögre) a kiszállítás ideje maximum 1 hét. Ha ennél később kerülne postára a csomagod az ügyfélszolgálatunk felveszi veled a kapcsolatot.


• Hol tart a rendelésem?

Amennyiben kaptál megrendelés-visszaigazolást, a csomagodnak 2-5 napon belül meg kell érkeznie az általad megadott szállítási pontra. Amennyiben ez nem történt meg, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

 

Garancia, reklamáció

• Pénz-visszafizetési garancia

Ha egy csomag sérülten érkezett hozzád, kérjük 14 napon belül vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megbeszéljük élsz-e a cserelehetőséggel, vagy a pénzvisszafizetés lehetőségét választod. Ügyfélszolgálatunkat a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt érheted el. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

 

Ügyfélszolgálat

• Hogyan tudom felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot?

Ügyfélszolgálatunkat a +36/30-606-1938-as telefonszámon (Viberen is elérhető) a Kapcsolat menüpont alatt érheted el. Az ügyfélszolgálati vonal munkanapokon 10:00 és 18:00 között elérhető.

Close